ویژهگفتگو

همه یا هیچ باید در مذاکرات کنار گذاشته شود

تحلیلگر بین الملل درباره نتایج مذاکرات وین براین باور است: اگر دید حداکثری را طرفین ادامه دهند و قاعده همه یا هیچ وسط باشد معنایش عدم توافق است. ولی اگر قرار بر توافق باشد باید قاعده همه یا هیچ جای خودش را به پذیرش مرحله ای شدن توافقات بدهد تا دیپلماسی تقویت شود.

حشمت الله فلاحت پیشه تحلیلگر بین الملل در گفتگو با امت پرس، درباره خروجی مذاکرات وین گفت: به نظر من، زود است از شکست مذاکرات صحبت کنیم. به هر حال دور اول مذاکرات بود و طرفین خواسته های حداکثرهایی که دارند را مطرح کردند. طبیعتا در همین راستا نظرات متقابل هم گرفته اند و این موضوع نشان می دهد که سطح مذاکره کنندگان در حدی نیست که توافقی صورت بگیرد. به هر حال دو طرف (ایران و آمریکا) طرح های خود را مطرح کردند و چون طرح هر دو حداکثری است عملا توافقی شکل نگرفته است.

وی ادامه داد: در طول این فاصله اگر طرح ها خیلی از هم دور باشند و طرفین به این نتیجه برسند که عزمی برای توافق نیست ممکن است نشست بعدی هم در هاله ای از ابهام قرار بگیرد هرچند که فعلا برنامه ریزی شده و بعید نیست هفته بعد طرفین برای مذاکره مجددا به وین برگردند ولی اگر این امکان وجود داشته باشد که بتوانند مذاکره کنند طبیعتا بر می گردند و آن موقع با یک نگاه عملی تری وارد مذاکرات می شوند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم براین باور است: به نظر من، هنوز نمی شود از شکست مذاکرات قاطعانه صحبت کرد چون همین حالا هم زمان بندی برای دور بعدی مذاکرات مشخص شده است. ولی بهتر بود که یک توافق موقتی شکل بگیرد تحت عنوان آتش بس. اگر یک آتش بسی شکل بوجود می آمد یعنی ایران پیشرفت ها و تولیدات تازه را متوقف می کرد و یک سری بازرسی ها را می پذیرفت در طرف مقابل هم آمریکایی ها بخش موثری از منابع مسدود شده ایران را آزاد می کرد و به عبارتی یک بخشی از تحریم ها برداشته می شد و امکان لازم برای فروش نفت ایران در دنیا فراهم می شد.

او با اشاره اینکه، با توجه به اینکه تیم مذاکرات به پایتخت هایشان برگشته اند و مجددا دو هفته دیگر مذاکرات از سر گرفته می شود به نظرتان خروجی خواهد داشت یا همچنان ادامه خواهد داشت؟ من معتقدم، اگر دید حداکثری را طرفین ادامه دهند و قاعده همه یا هیچ وسط باشد معنایش عدم توافق است. ولی اگر قرار بر توافق باشد باید قاعده همه یا هیچ جای خودش را به پذیرش مرحله ای شدن توافقات بدهد تا دیپلماسی تقویت شود. در حال حاضر، هر دوره ای از شکست مذاکرات به معنای شکست دیپلماسی و فعال شدن عوامل مخل مثل صهیونیست ها  است که به نظر من، از همان زمانی که شکست مذاکرات دور اول مشخص بود صهیونیست ها فعال شدند و این شرایطی است که هیچ کدام از طرفین زیاد توجه نمی کنند.

گفتگو: زهرا ترابی

امتیاز به این مطلب post

لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=3783

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا