یادداشت

ابجدخوانی معماری

گویند معماری معماهای بسیار دارد و چگونگی و چرایی هویت آن بر بشر  پیرامون این جهان برخی شناخته شده و قسمت اعظم آن جز آن معمار بزرگ و یگانه هستی بخش بر آن چیرگی و تسلط ندارد.

هر بشری و هر جنبنده ای می خواهد معماری اطراف خویش را بداند و بر این عقیده که می تواند آن را کشف کند و بر علوم معماری پی ببرد . دانشکده ها و مدارس متعدد بنا نهاده و جمعیتی را پیرامون آن به خیال کشف معماری برانگیخته و جزئی از جزئیات معماری را به اندازه وسع خود دریافته و بر این اساس می گوید معمار شده ام. لاکن خود می داند هنوز اول بسم ا… است و ابجد خوان این علم وسیع می باشد. زیرا بیشترین صدمه ای که به بشر وارد شده از همین کج فهمی انسان در رابطه با دانسته و ندانسته آن می باشد.

پیرامون همین مطالب ذکر شده دانشکده ای را به یاد دارم که دروس معماری در آن تدریس می شد و شنیده  شده است که هنوز هم در همین راستا فعالت می نماید و لیکن گذشته آن متفاوت بود زیرا در آن دوره مدرسین و دانشجویان علوم معماری به چند فن دیگر برای فهم معماری مجهز بودند از جمله عکاسی ، نقاشی ، روانشناسی و حکمت و فلسفه که کمک می کرد به فهم دانش معماری و تجهیز دانشجو برای حل معمای معماری که معمارانی از آن دانشکده فارغ التحصیل می شدند که می توان گفت لااقل معماری پیرامون خود را از حدود بسم ا… گذشته و ابجدخوانی معماری را یاد گرفته و از حفظ بودند و شاید آنچه را که تا به حال ساخته و پرداخته شده است از آن دانشجو یا فارغ التحصیل به یادگار مانده است. با این اوصاف نباید فراموش شود که خالقیت و خلاقیت از صفات پروردگار بی همتاست و معمار اصلی خداوند جهان آفرین است.

5/5 - (1 رای)

لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=9489

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا