بزرگان دین

زندگینامه حضرت ام کلثوم دختر امام علی علیه السلام

دراین پست از امت پرس زندگینامه حضرت ام کلثوم دختر امام علی علیه السلام از نظرتان می گذرد.
حضرت ام کلثوم بنت علی (عربی : أُمّ کُلْثُوم بِنْت عَلِیّ ، به رومی :  ام کلثوم بنت علی)، دختر امام علی (ع) (ح. ۶۵۶–۶۶۱) و فاطمه بنت محمد بود. این که آیا او با عمر (ر.  634-644) ازدواج کرد یا نه، موضوعی بحث برانگیز بین اهل سنت و شیعه است.

بیوگرافی حضرت ام کلثوم :

نام : أُمّ كُلْثُوم بِنْت عَلِيّ

تولد : 4 فوریه 627 میلادی (18 ربیع الاول 6 هجری قمری)

محل تولد : مدینه ، الحجاز ( عربستان سعودی کنونی )

وفات : سال  685-705 میلادی

محل وفات : دمشق، امپراتوری امویان

علت مرگ : مسمومیت

محل استراحت : مسجد سیده زینب، دمشق، یا باب صغیر، دمشق، سوریه

دلیل شهرت : نوه ی پیامبر اسلام زندگی نامه حضرت محمد (ص) (ص) و دختر امام علی (ع)و حضرت فاطمه (س)

همسر(ها) : عمر بن خطاب، عون بن جعفر، محمد بن جعفر، عبدالله بن جعفر

والدین : علی بن ابی طالب (پدر)، فاطمه بنت محمد (مادر)

بستگان : خدیجه (مادر بزرگ مادری)، حسن (برادر)، حسین (برادر)، محسن (برادر)، زینب (خواهر)، هلال (برادر ناتنی پدری)، عباس (برادر ناتنی پدری)

خانواده : آل محمد

اوایل زندگی و خانواده حضرت ام کلثوم بنت علی :

ام کلثوم بنت علی در سال 627 (6 هجری قمری) به عنوان چهارمین فرزند امام علی (ع) و دختر محمد، فاطمه (س) به دنیا آمد. [4] خواهران و برادرانش حسن ، حسین و زینب بودند. حضرت محمد کنیه ام کلثوم را به او داد زیرا او شباهت زیادی به دخترش ام کلثوم بنت محمد ، عمه مادری زینب داشت.

ازدواج اول حضرت ام کلثوم :

زمانی که ام کلثوم یازده ساله بود، خلیفه عمر از او خواستگاری کرد. زندگی نامه بزرگ شیعیان امام علی (ع) می خواست دخترانش با پسران برادرش جعفر ازدواج کنند، اما عمر قول داد: هیچ مردی در روی زمین بهتر از من با او رفتار نمی کند.

حضرت علی (ع) اعتراض کرد که او هنوز به بلوغ نرسیده است، ولی عمر دستور داد که او را به او عرضه کنند. حضرت علی (ع) یک جامه راه راه به دخترش داد و به او دستور داد: این را نزد عمر ببر و به او بگو: پدرم می گوید: «اگر این جامه را دوست داری، نگه دار. اگر دوست نداری، آن را برگردان.» هنگامی که ام کلثوم این پیام را برای عمر آورد، گفت: «لباس را باز نکرد و به چیزی جز به من نگاه نکرد».

او به او گفت که راضی است و حضرت علی (ع) به این ازدواج رضایت داد. عمر به عروس خود مهریه ای 40000 درهم داد، و ازدواج در نوامبر یا دسامبر 638 (ذی القعده 17 هجری قمری) انجام شد. عمر این ازدواج را به دوستانش اعلام کرد و آنها به او تبریک گفتند. سپس گفت که از حضرت محمد (ص) شنیدم که می گفت: «هر نسب و نسبی در روز قیامت قطع می شود مگر نسب و نسب من». عمر با شنیدن این سخن، آرزو کرد که در عترت حضرت محمد (ص) باشد.

آنها دو فرزند به نام های زید و رقیه داشتند. رقیه بعداً با ابراهیم پسر سعد بن ابی وقاص ازدواج کرد و از وی صاحب یک دختر شد. دختر سوم آنها فاطمه با عبدالرحمن پسر زید بن خطاب ازدواج کرد.

یک داستان از زندگی زناشویی آنها نشان می دهد که چگونه ام کلثوم عطری برای امپراتور بیزانس فرستاد . ملکه یک گردن بند “عالی” برای ام کلثوم فرستاد. عمر معتقد بود که همسرش نباید با هزینه خدمات پستی دولتی مکاتبات خصوصی انجام می داد، بنابراین هزینه عطر را به او بازپرداخت کرد و گردنبند ملکه را در خزانه دولت گذاشت. با این وجود، گفته شد که عمر با ام کلثوم «با نهایت احترام» رفتار می کرد، زیرا او نوه حضرت محمد (ص) بود.

مقام حضرت ام کلثوم بنت علی (ع)
مقام حضرت ام کلثوم بنت علی (ع)

ازدواج های بعدی حضرت ام کلثوم :

پس از مرگ عمر در سال 644 ، ام کلثوم با مهریه ی 4000 درهم با پسر عموی خود، پسر جعفر، ازدواج کرد. برادرش حسن خاطرنشان کرد که هرگز عشق پرشور ام کلثوم به عون را ندیده است. با این حال، عون پس از مدت کوتاهی درگذشت.

پس از مرگ عون، ام کلثوم را با برادر عون، محمد، ازدواج کرد. دوباره با مهریه ای به مبلغ 4000 درهم. اما محمد هم فوت کرد.

ام کلثوم پس از مرگ شوهرش محمد، یکی از همسران عبدالله برادر بزرگ محمد، پس از مرگ خواهرش زینب کبری شد. در مورد طلاق کتاب محمد المنجد فاش می کند که زینب در حال ازدواج با او (عبدالله بن جعفر) از دنیا رفت. ام کلثوم گفت: من از اسماء بنت عمیس [مادرشوهرم] خجالت نمی کشیدم. دو تا از پسرهای او در حالی که با من ازدواج کرده بودند مردند، اما برای سومی از این ترسی نداشتم. ام کلثوم از سه ازدواج اخیر خود فرزندی نداشت.

امتیاز به این مطلب post

لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=14417

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا