سلامت و طب سنتی

برای سلامتی چای سبز بهتراست یا چای سیاه؟

در این مطلب از پایگاه خبری امت پرس ، توضیحاتی درباره برای سلامتی چای سبز بهتراست یا چای سیاه خواهیم داشت! با ما همراه باشید.

چای سیاه همیشه محبوب‌ترین چای بوده اما حدود یک دهه است که چای سبزبه دلیل فواید آن برای سلامتی، سر و صدای زیادی به پا کرده و اکنون این سوال مطرح شده که کدامیک سالم‌تر است.

تفاوت اصلی میان چای سیاه و سبزاین است که چای سیاه اکسید می شود اما چای سبزاکسیده نمی شود. برگ‌های چای سبزبلافاصله پس از برداشت حرارت می‌بینند که این موضوع فرآیند اکسیداسیون را متوقف می‌کند. این موضوع باعث می شود که چای سبزبیشتر رنگ اصلی سبز خود و آنتی اکسیدان هایش را حفظ کند.

از طرف دیگر، چای سیاه قبل از حرارت دیدن، مدت بیشتری در محیط می ماند که این موضوع موجب اکسید شدن آن می شود.

در نتیجه برگ‌های این چای به رنگ سیاه و قهوه ای درمی‌آید. چای سیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی کمتری است اما خواص منحصر به فردی دارد که در چای سبزوجود ندارد.

فواید چای سبز

اعتقاد بر این است که ترکیب قدرتمند چای سبزکه از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی تشکیل شده است به موارد زیر کمک می کند:

سم زدایی؛ یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در چای سبزبه مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن کمک می کند. مقادیر زیاد پلی‌فنل‌های چای سبزنقش مستقیمی در عملکرد کبد که ارگان اصلی سم‌زدایی از بدن است، دارد.

کاهش وزن؛ ترکیبات آنتی اکسیدانی و کاتچین موجود در چای سبزباعث آزاد شدن چربی از سلول های چربی می شود و از چربی سوزی در کبد حمایت می کند. کاتچین (Catechins) متعلق به گروه پلی فنل ها و آکسی توسین ها است.

خواص ضد سرطان؛ مطالعات نشان می دهند که چای سبزبا کمک آنتی اکسیدان ها و کاتچین هایی که به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند،  دارای خواص ضدسرطانی است.

فواید چای سیاه

چای سیاه نیز مانند چای سبزفواید نوشیدنی زیادی دارد. این فواید عبارتند از:

چای سیاه کافئین بیشتری نسبت به چای سبزدارد؛ هر دو نوع چای کافئین دارند. با این حال، اگر به دنبال افزایش انرژی هستید، محتوای کافئین بالاتر چای سیاه – که یک چهارم کافئین موجود در قهوه است – همان چیزی است که به آن نیاز دارید. اما چای سبزفقط یک سوم کافئین موجود در قهوه را دارد.

خواص آنتی اکسیدانی؛ چای سیاه نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی است اما این خواص به اندازه چای سبز نیست.

بنابراین، از نظر فنی، هر یک از مزایای مرتبط با آنتی اکسیدان های چای سبزدر مقادیر کمتر در چای سیاه موجود است.

سلامت قلب؛ جالب آنجاست که چای سیاه به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها که برای سلامت قلب مفید هستند، در زمینه  قلب بر چای سبزغلبه می کند.

نتایج یک مطالعه نشان می دهد که مصرف چای سیاه با کاهش ۳۶ درصدی تری گلیسیرید، به نسبت ۱۷ درصد کلسترول (LDL/HDL) کمتر در پلاسما و ۱۸ درصد کاهش سطح قند خون مرتبط است.

آماده سازی آسان؛ دم کردن چای سیاه به زمان کمتری نیاز دارد و یک جایگزین عالی برای قهوه است.

نتیجه: چای سبزو چای سیاه هر دو دارای فواید غیرقابل انکاری هستند و نوشیدن هر دو توصیه می شود

منبع : بهداشت

امتیاز به این مطلب post

لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=12194

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا