اقتصادی

شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام بیمه مشاغل آزاد در سال ۱۴۰۰

در این مطلب از پایگاه خبری امت پرس،به بررسی نحوه ثبت نام بیمه مشاغل آزاد می پردازیم. صاحبان حرف و مشاغل آزاد که برای انجام کار خود با داشتن کارگر و یا به‌تنهایی به کار اشتغال دارند، مشمول مقررات حمایتی خاصی نیستند و برای دریافت حمایت های اجتماعی، خودشان باید خودشان (و کارگران خود) را بیمه کنند. در ادامه با ما همراه باشید …

انواع پرداخت حق بیمه برای مشاغل آزاد

صاحبان حرف و مشاغل آزاد می توانند با پرداخت ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد پایه حقوق خود به عنوان حق بیمه، خود را بیمه کنند. بدیهی است، حق بیمه بالاتر، حمایت اجتماعی بالاتر را به دنبال دارد.

حق بیمه ۱۲ درصد

اگر فرد ۱۲ درصد حقوق پایه خود حق بیمه پرداخت کند، پس از بازنشستگی به خودش، مستمری بازنشستگی پرداخت می شود، اما اگر پیش از بازنشستگی فوت کند، بازماندگان وی، نمی توانند از مستمری  بازنشستگی وی برخوردار شوند. این حالت برای افرادی پیشنهاد می‌شود که کسی را تحت تکفل خود ندارند.

انواع پرداخت حق بیمه

انواع پرداخت حق بیمه

حق بیمه ۱۴ درصد

در این حالت، در صورتی که فرد پیش از بازنشستگی فوت کند، به افراد تحت تکفل وی مستمری پس از فوت پرداخت خواهد شد.

حق بیمه ۱۸ درصد

در صورتی که فرد با نرخ ۱۸ درصد نسبت به پرداخت بیمه اقدام کند، علاوه بر مزایای پیشین، امکان دریافت مستمری از کارافتادگی را نیز خواهد داشت.

بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق بیمه سال ۱۴۰۰ (بخشنامه شماره ۴۳۶/۱۴۰۰/۱۰۰۰ مورخ ۲۵/۱/۱۴۰۰ سازمان تأمین اجتماعی)

معاونین محترم

مدیران کل تأمین اجتماعی استان

مدیران درمان تأمین اجتماعی استان

مدیران عامل شرکت‌ها و مؤسسات تابعه

با سلام

به پیوست تصویر بخشنامه شماره ۲۵۱۱۹۳ مورخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع تصویبنامه جلسه مورخ ۲۳/۱۲/۱۳۹۹ شورای عالی کار در خصوص تغییر حداقل دستمزد روزانه و سایر سطوح دستمزدی و حداقل مزایای پرداختی به کارکنان مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۰ ارسال و میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق بیمه از ابتدای سال جاری به شرح ذیل اعلام مینماید. واحدهای اجرایی مکلفند ضمن اطلاع رسانی به کارفرمایان مشمول قانون تأمین اجتماعی، مراتب را به هنگام دریافت لیست و حق بیمه ماهیانه رعایت نمایند:

۱- حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق بیمه بیمه شدگان مشمول قوانین کار و تأمین اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت های دارای دستمزد مقطوع) مبلغ ۸۸۵.۱۶۵ ریال اعلام می‌گردد.

۲- سایر سطوح دستمزدی بر اساس آخرین دستمزد روزانه سال ۱۳۹۹، معادل ۲۶ درصد به علاوه رقم ثابت روزانه ۸۲.۷۸۵ ریال به شرح ذیل افزایش می‌یابد.

مزد روزانه شغل سال ۱۴۰۰ = (۸۲.۷۸۵ + ۱/۲۶ * آخرین مزد روزانه شغل در سال ۱۳۹۹

۳- با توجه به اینکه طبق بند (۳) تصویب‌نامه فوق الذکر شورای عالی کار مقرر گردیده است کارفرمایان مشمول قانون کار به کلیه کارگران اعم از دائم و موقت و مجرد یا متأهل ماهیانه مبلغ ۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال بابت کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه ای و همچنین بر اساس مصوبه شماره ۶۰۴۷۳/ت۵۷۷۷۰هـ مورخ ۱/۶/۱۳۹۹ هیأت محترم وزیران مبلغ ۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال بعنوان حق مسکن (از ابتدای تیرماه سال ۱۳۹۹) به کارگران مشمول قانون پرداخت نمایند، لذا کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار می بایست طبق بند (۵) ماده (۲) قانون تأمین اجتماعی و آیین نامه اجرایی ماده (۳۹) قانون اخیرالذکر با رعایت بخشنامه های (۵) و (۱/۵) جدید درآمد به هنگام تنظیم صورت مزد و مزایا نسبت به درج مبالغ یادشده به همراه سایر اقلام مشمول کسر حق بیمه از جمله خواروبار در ایام اشتغال و… در ستون مربوطه و کسر حق بیمه متعلقه و پرداخت آن به شعبه اقدام نمایند.

توجه: لازم به ذکر می باشد که چنانچه بر اساس مصوبه هیأت محترم وزیران، مبلغ حق مسکن قابل پرداخت به بیمه شدگان در سال ۱۴۰۰ افزایش یابد، مراتب مجدداً جهت اقدام اعلام خواهد شد.

۴- به موجب بند (۲) مصوبه مزبور و تبصره‎ های ذیل آن و نیز دستورالعمل های صادره از سوی اداره کل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جداول مربوطه، کلیه کارفرمایان مکلفند از مبلغ مزد پایه سنواتی کارگران مشمول قانون کار (اعم از کارگاه های دارای طرح طبقه بند و فاقد طرح طبقه بندی مشاغل که “دارای حداقل یک سال سابقه کار در همان کارگاه شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته است” به مبلغ روزانه ۴۶.۶۶۷ ریال حق بیمه متعلقه را کسر و با رعایت ماده (۳۹) قانون تأمین اجتماعی و آئین نامه اجرایی مربوطه به سازمان پرداخت نمایند.

شایان ذکر است ملاک محاسبه مبلغ مزد پایه سنواتی بر اساس مصوبات سالیانه شورای عالی کار و میزان سنوات اشتغال بیمه شده در همان کارگاه و از تاریخ مبنای ۱/۱/۹۵ (برای اولیه پایه سنواتی) قابل محاسبه خواهد بود.

۵- به هنگام محاسبه حق بیمه آن دسته از بیمه شدگان که در آخرین گزارش بازرسی انجام شده مربوط به قبل از ۱/۱/۱۴۰۰، دستمزد آنان بیش از حداقل دستمزد روزانه (۶۳۶.۸۰۹ ریال) درج گردیده است، چنانچه در سال ۱۴۰۰ کارفرما از ارسال لیست و پرداخت حق بیمه بیمه شدگان مذکور خودداری و یا در لیست های ارسالی ترک کار آنها را اعلام ننماید، می بایست دستمزد آن‌ها به شرح بندهای (۲) و (۳) فوق الذکر تعیین و سپس مبنای محاسبه حق بیمه ماه هایی که لیست آن ارسال نشده است، قرار گیرد.

۶- حداقل مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری مطابق بخشنامه (۶۸۶) امور بیمه شدگان به شماره ثبت ۱۸/۹۸/۱۰۰۰ مورخ ۵/۱/۱۳۹۸ برابر ۱/۲ حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار خواهد بود.

همچنین مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری که مبنای پرداخت حق بیمه آنان در سال ۱۳۹۹ از رقم روزانه ۶۳۶.۸۰۹ ریال بیشتر می باشد، همانند سایر سطوح دستمزدی معادل ۲۶ درصد به علاوه رقم ثابت روزنامه ۸۲.۷۸۵ ریال مطابق روش ذیل در سال جاری افزایش می یابد که در هر حال از ۱/۲ حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار کمتر نخواهد بود.

مبنای پرداخت حق بیمه روزانه سال ۱۴۰۰ = (۸۲.۷۸۵ + ۱/۲۶ * آخرین مبنای پرداخت حق بیمه روزانه در سال ۱۳۹۹)

۷- حداقل مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد در سال ۱۴۰۰ معادل رقم روزانه ۸۸۵.۱۶۵ ریال خواهد بود. همچنین با توجه به مفاد بند ۴ دستور اداری شماره ۱۲۱۲۶/۹۹/۱۰۰۰ مورخ ۲۰/۱۲/۹۹ در مواردی که دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بالاتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۳۹۹ باشد، می بایست ضریب دستمزد مربوطه نسبت به حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۳۹۹ رعایت گردد.

مثال) بیمه‏ شده ‏ای در سال ۱۳۹۹ نسبت به انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با دستمزد مبنای پرداخت حق‏ بیمه روزانه ۱،۴۶۴،۶۶۱ ریال اقدام نموده است. با توجه به اینکه دستمزد روزانه مذکور نسبت به حداقل دستمزد سال ۱۳۹۹ معادل ۳‏/۲ می‏باشد، بنابراین دستمزد مبنای پرداخت حق‏ بیمه روزانه وی در سال ۱۴۰۰ برابر فرمول ذیل به مبلغ ۲،۰۳۵،۸۷۹ ریال خواهد بود.

دستمزد مبنای پرداخت حق‏ بیمه سال ۱۴۰۰ =(۸۸۵،۱۶۵× ضریب دستمزد مربوطه نسبت به حداقل دستمزد سال ۱۳۹۹ معادل ۳‏/۲)

تذکر: مبنای پرداخت حق ‏بیمه بیمه‏ شدگان ایرانیان خارج از کشور و بیمه‏ های توافقی مطابق دستور اداری شماره ۱۲۱۲۶‏/۹۹‏/۱۰۰۰ مورخ ۲۰‏/۱۲‏/۹۹ خواهد بود.

۸- کلیه پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیمه ‌بیکاری که تاریخ وقوع بیکاری آنان از تاریخ ۱‏‏‏‏‏‏‏/۱‏‏‏‏‏‏‏/۱۴۰۰ به بعد می‌باشد، با رعایت حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ خواهد بود. همچنین پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیکاری سنوات قبل که در سال ۱۴۰۰ ادامه می‌یابد و مبلغ آن کمتر از حداقل دستمزد مزبور در سال ۱۴۰۰ می‌باشد تا مبلغ حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ترمیم می‌گردد.

۹- ضریب دستمزد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری موضوع بند (۷) هشتصد و چهارمین جلسه هیأت مدیره مورخ ۲۶‏‏‏‏‏/۳‏‏‏‏‏/۱۳۸۱ و اصلاحات بعدی آن در سال۱۳۹۷ به شرح ذیل تعیین و از تاریخ ۱‏‏‏‏/۱‏‏‏‏/۱۴۰۰ مبنای دریافت حق بیمه و ارایه تعهدات قانونی تعیین می‌گردد.

الف) رانندگان بین شهری:

رانندگان وانت بار، سواری، مینی‌بوس، کامیونت ۲‏‏‏‏‏/۱ برابر حداقل دستمزد و رانندگان اتوبوس، کامیون و … ۵‏‏‏‏‏/۱ برابر حداقل دستمزد است.

ب) رانندگان درون شهری:

رانندگان حمل بار، رانندگان حمل مسافر (سواری، مینی بوس و…) و رانندگان اتوبوس درون شهری ۱‏‏‏‏‏/۱ برابر حداقل دستمزد می باشد.

با توجه به مراتب فوق دستمزد مقطوع روزانه رانندگان مشمول قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری (ضریب ۵‏‏‏‏‏/۱) معادل ۱,۳۲۸,۰۰۰ ریال، بابت رانندگان مینی‌بوس و سواری (ضریب ۲‏‏‏‏‏/۱) معادل ۱,۰۶۲,۰۰۰ ریال، سایر رانندگان و رانندگان تاکسی، وانت بار و مینی بوس درون شهری (ضریب ۱‏‏‏‏/۱) معادل  ۹۷۴,۰۰۰ ریال تعیین می‌گردد.

۱۰- ضرایب دستمزد مقطوع کارگران ساختمانی موضوع «بند (۴) یک‌هزار و چهارصد و پنجاه و پنجمین» جلسه مورخ ۲۳‏/۱۰‏/۹۲ هیات مدیره محترم سازمان، به شرح ذیل تعیین و از تاریخ ۱‏‏‏‏/۱‏‏‏‏/۱۴۰۰ مبنای دریافت حق ‌بیمه و تعهدات قانونی قرار می‌گیرد.

الف)‏- کارگر درجه یک (کارگر ماهر، استادکار) ۴‏/۱ برابر حداقل دستمزد

ب)‏- کارگر درجه دو (کارگر نیمه ماهر، کمک استادکار) ۳‏/۱ برابر حداقل دستمزد

ج)‏- کارگر درجه سه (کارگر عمومی) ۲‏/۱ برابر حداقل دستمزد

همچنین حق‌ بیمه کارگران ساختمانی می‌بایست براساس سطح مهارت اعلام شده در کارت مهارت فنی آنان و براساس دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرایب۲‏‏‏‏‏‏‏/۱، ۳‏‏‏‏‏‏‏/۱، ۴‏‏‏‏‏‏‏/۱ برابر حداقل دستمزد (به ترتیب ۱،۰۶۲،۰۰۰، ۱،۱۵۱،۰۰۰ و ۱،۲۳۹،۰۰۰) ریال براساس سطح مهارت کارگران مزبور و با رعایت مصوبات هیات مدیره محاسبه و وصول ‌گردد.

۱۱- با عنایت به مصوبات شورای‌عالی تامین‌اجتماعی و هیات‎ امنای سازمان تامین‌ اجتماعی، حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق‌بیمه از ابتدای سال ‌جاری ۷ برابر حداقل دستمزد روزانه تعیین و رعایت موضوع حسب مورد در ماه‌های۳۱، ۳۰ و ۲۹ روزه الزامی می‌باشد.

۱۲- مرکز فنآوری اطلاعات، آمار و محاسبات می‌بایست حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از صدور این بخشنامه تمهیدات لازم را بمنظور بروزرسانی نرم افزارهای موجود و طراحی و پیاده سازی سایر نرم افزارهای مورد نیاز را با همکاری شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین فراهم نمایند.

مسئول حسن اجرای مفاد این بخشنامه، مدیران کل، معاونین، رؤسا و کارشناسان ارشد ادارات کل استانها و مسئولین ذیربط در واحدهای اجرایی خواهند بود.

دریافت دفترچه درمانی بیمه مشاغل آزاد

افرادی که تحت پوشش بیمه مشاغل آزاد قرار می‌گیرند، امکان دریافت دفترچه درمانی تامین اجتماعی را برای خود و افراد تحت تکفل‌شان دارند، با این تفاوت که لازم است نسبت به پرداخت سرانه درمان اقدام نمایند. البته به یاد داشته باشید تعهدات درمانی این بیمه، کمتر از بیمه‌ اختیاری و اجباری است.

دفترچه درمانی

سرانه درمان

در صورتی که تمایل به دریافت دفترچه درمانی برای خود و اعضای تحت تکفل داشته باشید، به ازای هر نفر ماهانه مبلغ ۴۸۴,۰۰۰ ریال بابت سرانه درمان پرداخت می‌کنید.

مقایسه بیمه های اجباری، اختیاری و مشاغل آزاد

اگر فرد در سازمانی مشغول به فعالیت باشد می بایست توسط کارفرما بیمه شود، این نوع از بیمه که توسط کارفرما برای کارگران رد می شود، بیمه اجباری می باشد این بیمه متفاوت با بیمه خویش فرماست چرا که توسط شخص دیگر که در سمت کارفرما می باشد پرداخت می گردد.

بیمه خویش فرما به صورت اختیاری است این در حالی است که بیمه اجباری همانطور که از نامش پیداست اجباری می باشد و کارفرما بابت هر روز کارکرد کارگر می بایست او را در محل کار بیمه کند. از تفاوت عمده این دو بیمه می بایست به حمایت دولت از بیمه اجباری توجه ویژه کرد.

مقایسه بیمه های اجباری، اختیاری و مشاغل آزاد

مقایسه بیمه های اجباری، اختیاری و مشاغل آزاد

بیمه اجباری تحت حمایت قضایی دولت می باشد این در حالی است که بیمه خویش فرما مشمول آن نمی شود.

به طور کلی، بیمه اجباری بیشتر از بیمه خویش فرما مورد حمایت دولت است. در این صورت چنانچه کارگری در طول اشتغال نیاز به خدمات تامین ‌اجتماعی داشته باشد، در چارچوب قانون می تواند پیگیر حقوق کار و بیمه خود شود.

این در حالی است که در بیمه‌های خویش‌فرما، اجباری در پوشش بیمه‌ای نیست و متقاضی با اختیار و در چارچوب نظام بیمه‌ای خود را تحت پوشش بیمه قرار می دهد لازم به ذکر است بیمه شدگان اختیاری و مشاغل آزاد هیچ کدام از هزینه عائله مندی برخوردار نمی شوند.

بیمه اختیاری چیست؟

اگر شما جز افرادی هستید که مشمول هیچ بیمه ای نیستید و تحت پوشش بیمه شخص دیگری نیستید، می توانید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایید و درخواست بیمه اختیاری بدهید .

براي پوشش بيمه اي افرادي كه مدتي به واسطه اشتغال تحت پوشش بيمه اجتماعي بوده اما به دليل عدم اشتغال، از پوشش اين بيمه خارج شده اند،  اين گونه اشخاص با دارا بودن حداقل ٣٠ روز سابقه پرداخت حق بيمه، مي توانند بيمه خود را به طور اختياري ادامه دهند.

در این قرارداد مبلغ بیمه توسط خود شخص مشخص می گردد که در زمان مشخص و به صورت مستمر می بایست پرداخت گردد. هزینه پرداختی باید ۲۶ درصد از مبلغ قرارداد منعقد شده بین سازمان تامین اجتماعی و بیمه شده می باشد.

بیمه اختیاری

لازم به ذکر است تا مادامی که پرداخت صورت بگیرد می توان از تمامی خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کرد. البته بیمه بیکاری به افرادی که دارای بیمه اختیاری هستند، تعلق نمی گیرد. ولی سایر خدمات مانند بیمه درمانی با پرداخت هزینه سرانه مشمول این نوع بیمه می شود.

بیمه اختیاری امکان سه بار قرارداد بستن با بیمه را فراهم کرده است و در صورت انقطاع، مدت زمان ما بین جزو سوابق لحاظ نمی شود.

متقاضيان بيمه اختياري مي توانند تا سن ۵۰ سالگي با دارا بودن حداقل ٣٠ روز سابقه پرداخت حق بيمه كه به لحاظ بازنشستگي معتبر باشد، بيمه خود را به طور اختياري در اين سازمان ادامه دهند.

تفاوت بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد چیست؟

بیمه اختیاری برای کلیه خدمات اعم از بازنشستی، خدمات کفن و دفن، اروتز و پروتز از کارافتادگی ۲۶ درصد اختصاص داده است. در بیمه مشاغل ازاد برای هر یک از موارد فوق درصد خواستی به صورت جداگانه در نظر گرفته می شود. برای مثال، سرانه بیمه درمانی ۱۸ درصد است که در بالا به ریز به ان اشاره شده است.

بیمه مشاغل ازاد دارای محدودیت سن است این در حالی است که بیمه اختیاری محدودیت سنی ندارد.

در بیمه مشاغل  آزاد اگر بیش از ۵ سال سابقه داشته باشد، نحوه محاسبه نرخ تفاوت پیدا می کند. در حالی که در بیمه اختیاری حق بیمه تا ۳۰ سال به صورت یکسان محاسبه می شود.

نرخ محاسبه بیمه برای اختیاری برابر ۲۶ درصد مبلغ تعیین شده می باشد. این در حالی است که در مشاغل ازاد مبلغ مستمری بازنشستگی و یا فوت براساس مبلغ تعیین شده در اول قرارداد می باشد.

بیمه اختیاری بهتر است یا مشاغل آزاد؟

در این خصوص باید گفت،تفاوت چندانی با هم ندارند. كليه صاحبان حرفه ومشاغل ازاد مانند افراد صنفي وبازرگان واشخاص حقيقي صاحب صنعت و بهره برداران معادن می توانند از بيمه مشاغل ازاد استفاده نمایند  وبيمه اختياري در خصوص كساني مي باشد كه به عللي از علت هاي مندرج در قانون بيمه هاي اجتماعي از رديف بيمه شدگان خارج شده يابشوند مي توانند بيمه خود را به صورت اختياري ادامه دهند .

بیمه اختیاری بهتر است یا مشاغل آزاد

بیمه اختیاری بهتر است یا مشاغل آزاد

نحوه ثبت نام بیمه مشاغل آزاد و اختیاری

ثبت نام بیمه مشاغل ازاد و بیمه اختیاری هر دو پروتکل مشابهی دارند، فرد با مراجعه به سازمان و ارائه موارد درخواستی مانند عکس و فرم تکمیلی، اقدام به اخذ قرارداد می کند.

ظرف دو ماه می بایست استحقاق و یا عدم استحقاق شخص از طرف بیمه مورد ارزیابی قرار بگیرد.  بعد از دریافت نتیجه مثبت ارزیابی قرارداد با متقاضی منعقد می گردد. در گذشته، گواهی کمیسیون پزشــکی برای بیمه اختیاری  الزامی بود که با اصلاحات اخیر در آیین‌نامه بیمه اختیاری تشخیص و گواهی پزشک معتمد سازمان کافی است.

هزینه و مهلت پرداخت بیمه اختیاری و مشاغل آزاد

در بیمه مشاغل ازاد به مدت سه ماه از اخرین پرداخت، مهلت پرداخت وجود دارد. نرخ حق بیمه ١٤درصد (١٢ درصد سهم بیمه شده + ٢ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ حق بیمه ١٦درصد (١٤درصد سهم بیمه شده+ ٢درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ حق بیمه ٢٠درصد (١٨درصد سهم بیمه شده+ ٢درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی، فوت و ازكارافتادگی است.
در بیمه اختیاری حق بيمه هر ماه را حداكثر تا آخرين روز ٢ ماه بعد پرداخت كنند، در غير اين صورت، قرارداد منعقده از تاريخ عدم پرداخت حق بيمه لغو و ادامه بيمه آنان موكول به تسليم تقاضاي جديد و موافقت سازمان تامين اجتماعي خواهد بود. نرخ پرداخت حق بیمه معادل ۲۶ درصد دستمزد که مبنای پرداخت بوده است، می باشد.

لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=3168

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا