سیاسی

برنده جنگ در اوکراین چه کسی خواهد بود؟

Deprecated: تابع wp_make_content_images_responsive از نگارش 5.5.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_filter_content_tags() استفاده نمایید. in /home/baghest1/domains/ommatpress.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

در این مطلب از پایگاه خبری امت پرس ، توضیحاتی درباره جنگ در اوکراین خواهیم داشت! با ما همراه باشید.

«عبدالمنعم سعید» تحلیگر مصری با اشاره به تحولات اخیر و تشدید اوضاع نظامی در مرزهای اوکراین و استقرار نیروهای روسیه در مرزهای این کشور و همچنین اقدامات تشدید آمیز آمریکا در این خصوص مبنی بر اعزام سه هزار سرباز به اروپای شرقی و به تبع آن، اظهارات تشدید آمیز آمریکا و متحدان غربی مبنی بر نزدیک بودن جنگ در اوکراین و حمله روسیه به این کشور نوشت: حقیقت شاید در اینجا پیچیده تر باشد اما وقوع جنگ غیرممکن است.

سعید در تحلیلی تحت عنوان «چرا جنگ رخ نمی دهد؟»، در روزنامه الاهرام مصر نوشت: تهدیدهای دو طرف، لشکرکشی ها و آرایش های نظامی، بوی جنگ را در اروپا پراکنده کرده و به نوبه خود رایحه جنگ های جهانی را بار دیگر برگردانده است؛ جنگ هایی که به دلایل مشابه و در نتیجه تشدید اوضاع و استقرار و بسیج گسترده نیروها رخ داد و طولی نکشید که دایره آن گسترش یافت و تمام جهان را در برگرفت.

سعید با اشاره به اینکه جهان از جنگ های کوچک خالی نبوده است که برخی از آنها به دلیل تروریسم بوده و برخی نیز بین تروریست هایی بوده است که گاه و بیگاه علمیات هایی را در عراق و سوریه انجام می دهند و آمریکا نیز به نوبه خود عملیات هایی را برای کشتن فرماندهان داعش انجام می دهد و در خاورمیانه نیز جنگ خاموش بین اسرائیل و ایران وجود داشته است،

در ادامه نوشت: تب و تاب اوضاع در اروپا همیشه چشم نوازتر و قابل توجه تر بوده است و همانند گذشته، مستلزم تلاش برای توقف تنش ها و اجتناب از جنگ است و به نظر می رسد این صحنه همیشه در معرض خطری خطرناک تر است.

رسانه های بین المللی عموماً از امکان جلوگیری از جنگ سوال نمی کنند بلکه بیشتر درباره زمان وقوع جنگ می پرسند. حقیقت ممکن است پیچیده تر باشد اما به هر حال دیدگاه در اینجا این است که جنگ غیرممکن است نه فقط به این دلیل که ما اسیر وحشت ناشی از بمب هسته ای هستیم که مانع وقوع جنگ ویرانگر کره زمین می شود و صلح را در طول دوران جنگ سرد و پس از آن اشاعه و تضمین می کند

بلکه واقعیت این است که درجات شدیدی از وابستگی متقابل بین کشورها و ملت ها وجود دارد که جنگ را غیرممکن می گرداند زیرا اکنون جهان به وضوح شاهد چالش های زیادی است که کل جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند و هیچ کشور یا گروهی از کشورها هر چقدر هم قدرتمند باشند، یارای مقابله با آنها را ندارند.

چالش ها نیز همانند تعاملات، ماهیت جهانی دارند که در مقدمه آنها اپیدمی ها هستند. پس از آن، گرمایش جهانی است که به یک واقعیت جهانی تبدیل شده است و همه کشورهای جهان را بدون توجه به رنگ، مذهب، زبان و یا نظام سیاسی خاصی تحت تاثیر قرار می دهد.

سوم اینکه با دو چالش قبلی، ثبات نظام اقتصاد جهانی به طور جدی مورد تهدید قرار گرفته است. چهارم اینکه تروریسم علی رغم شکست های جزئی، همچنان قادر است به اهدافی در همه قاره ها حمله کند.

پنجم اینکه گسترش سلاح های هسته ای در پرتو یک سیستم بین المللی کم کارآمدتر، امکان پذیر شده است و ششم اینکه فضای بیرونی برای درگیری و بی ثباتی باز است؛ وضعیتی که قبلا هرگز در تاریخ رخ نداده است.

سوال طبیعی در اینجا این است که چرا این امواج تهدید متقابل و تشدید عمدی رخ می دهد؟ پاسخ این است که جهان در حال گذر از مرحله بازنگری در نظام بین المللی است و براساس تجارب گذشته، مراحل بازنگری همواره با تنش و بحران ها در ارتباط است

زیرا هر طرفی تلاش می کند جایگاه خود را در داخل این نظام جهانی تغییر دهد. مسئله این است که نظام جهانی پس از جنگ سرد به پایان خود رسیده و زمان آن رسیده است که  سنگ بنای نظام جدیدی گذاشته شود که اکنون پیشنهادهای آن از سوی چین و روسیه ارائه می شود.

لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=13947

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.

Pagespeed Optimization by Lighthouse.