بواسیر را با غذایی محلی ریشهکن کنید
![](https://ommatpress.ir/wp-content/uploads/2022/01/1235208-780x470.jpg?v=1643485667)
خورش تره کردی یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، اسیدفولیک، منگنز، سلنیوم، کولین، زاگزانتین، کوئسیتین، فسفر، فیبر، اسیدسیتریک، روی (زینک) و … است.
برای بررسی خواص خورش تره کردی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص خورش تره کردی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص خورش تره کردی گفت: این خورش غنی از آهن و اسیدفولیک است و موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است
وی افزود: خورش تره کردی تاثیر چشمگیری در تقویت سیستم قلبی عروقی دارد، همچنین از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: تاثیر چشمگیر در کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت بینایی، سمزدایی دستگاه گوارش از دیگر خواص این خورش خوشمزه است.عظمایی بیان کرد: این غذا به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر، سلنیوم و ویتامین D، تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورش تره کردی دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود، همچنین از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این خورش به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست میشود و برای افراد مبتلا به بواسیر مفید است.وی اظهار کرد: مصرف این غذا باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود و از آلزایمر پیشگیری میکند
عظمایی گفت: این خورش دارای پروتئین گیاهی و حیوانی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود، لذا برای ورزشکاران، سالمندان و کودکان در حال رشد مفید است.
مواد لازم خورش تره کردی
-گوشت چرخ کرده یا خرد شده ۴۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-رب گوجه فرنگی محلی یک قاشق غذاخوری
-زرشک به مقدار لازم (به دلخواه)
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-ادویه (زردچوبه، پودر لیمو، نمک و فلفل سیاه) به مقدار لازم
-تره خرد شده یک کیلوگرم
-لوبیا سفید ۱۵۰ گرم
-آب ۲-۱ لیوان
-سیب زمینی یک عدد
طرز تهیه خورش تره کردی
-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و با روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-لوبیا که از شب قبل در آب خیسانده شده است، به مواد اضافه میکنیم.
-یک تا ۲ لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم کاملا بپزد.
-سپس نمک، رب گوجه فرنگی، ادویهجات و پودر لیمو را اضافه میکنیم.
-در انتها تره کردی و زرشک را اضافه کرده و صبر میکنیم تا بپزد و جابیافتد.
-سیب زمینی را جداگانه خرد میکنیم و کمی با روغن تفت میدهیم.
– هنگامی که غذا آماده شد با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کرده و با برنج و سبزی تازه سرو میکنیم.
لینک کوتاه این مطلب: https://ommatpress.ir/?p=10817
(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی الفاظ رکیک، ناسزا و تهمت باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
از گذاشتن لینک گروه یا کانال جدا خودداری نمایید.